Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Βοηθός Περιφερειάρχη με αρμοδιότητα «θέματα Διασύνδεσης ΑΕΙ-ΑΤΕΙ και ερευνητικών ιδρυμάτων με έρευνα – καινοτομία και τοπική ανάπτυξη» ορίζεται ο Καθηγητής Δημήτρης Δουγένης,

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο ιατρός Δημήτρης Δουγένης (http://www.ctsnet.org/home/ddougenis) γεννήθηκε στο Αιγάλεω Αττικής το 1954, εισήχθηκε  με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1972 και αποφοίτησε το 1978. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία (1978-80) ως οπλίτης ιατρός στα τεθωρακισμένα. Το 1985 έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στην Ελλάδα και το 1990 την ειδικότητα της Χειρουργικής Καρδίας-Θώρακος στη Μεγάλη Βρετανία όπου εργάσθηκε ως επιμελητής και ανώτερος επιμελητής. Το  1999 διορίσθηκε Διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών,  ενώ το 2001 εκλέχτηκε Καθηγητής  στο αντικείμενο της Χειρουργικής Καρδιάς και Θώρακα. Μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, Σκωτία και ΗΠΑ.

Την περίοδο 1983-1985 ήταν Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πελοποννήσου, Στερεάς και Ιονίων νήσων. Υπήρξε Διευθυντής   του Πανεπιστημιακού Χειρουργικού Τομέα (2005-2006) και διετέλεσε  Αντιπρύτανης Ακαδημαικών υποθέσεων και Προσωπικού (2006-2010) του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπήρξε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιοθωρακοχειρουργικής (1998-2001) και είναι μέλος σε πολλές διεθνείς και Ελληνικές επιστημονικές εταιρίες. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, έχει συμμετάσχει στην οργάνωση πολλών Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, ενώ ως προσκεκλημένος ομιλητής, έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορες χώρες στο αντικείμενο της χειρουργικής της  καρδίας και του θώρακα. Είναι πρόεδρος της «Ομάδας Καρδιοχειρουργικής» της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και συν-εκδότης σε 2 διεθνή περιοδικά. Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Τηνιακού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει τρία παιδιά, την Ευτυχία, τον Ιάσονα-Βλάση και το Γιώργο-Νικηφόρο.

Τα τελευταία χρόνια, η εργασία του στην Αντιπρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών του έδωσε την ευκαιρία να συνεργασθεί με διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις, να εκτιμήσει την κοινωνική προσφορά του έργου του δικτύου τους και να συμμετάσχει και συνδιοργανώσει εκδηλώσεις και προγράμματα εθελοντισμού στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα της Αχαΐας, με το Συνδυασμό “Δυτικής Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο” στις Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου 2010.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου