Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Γιώργος Γεωργιόπουλος του Πάνου (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος γεννήθηκε στη Μουριά Ηλείας το 1955. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δικηγόρος Αθηνών από το 1982, ασκεί ελεύθερο επάγγελμα, ενώ παράλληλα εργάζεται με πάγια αντιμισθία στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας. Στο διάστημα 2001-2004 διετέλεσε Πρόεδρος Κανονισμών της ΕΠΑΕ. Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει αναλάβει πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση, ως μέλος της Σπουδάζουσας της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης, της Συντονιστικής Επιτροπής Κλαδικής Οργάνωσης Δικηγόρων ΠΑΣΟΚ Αθήνας, της Γραμματείας Τομεακής Οργάνωσης Νομικών-Οικονομολόγων, του Τομέα Επιστημόνων και του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, έχοντας θητεύσει ως Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Εργασίας και του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διευθυντής του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών. Σήμερα διευθύνει το Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι παντρεμένος και πατέρας μίας κόρης. Μιλά γαλλικά.
Στις Περιφερειακές εκλογές 2010 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας με το Συνδυασμό “Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου